Partytent zijwanden, waar moet u op letten?

Als u een partytent gaat huren of kopen kunt u dit vaak doen met  zijwanden. De partytent zelf zorgt er in de meeste gevallen voor dat u beschut bent van regen en zon. Mocht het hard gaan waaien of er tocht zijn is het prettig om een of meerdere wanden te plaatsen. Op deze pagina vindt u meer informatie over partytent zijwanden.

Hoeveel zijwanden moet ik plaatsen?

Eigenlijk is er voor elke situatie een ander aantal wanden ideaal. Als het koud wordt kunt u het beste kiezen voor vier partytent zijwanden. Zo kunt u met een verwarming stoken zonder dat de warme lucht wegwaait en soms zelfs in de winter buiten zitten! Als u veel naar binnen en buiten loopt is het verstandig om te kiezen voor drie of minder partytent zijwanden. Zo voorkomt u lastige situaties en beschadiging van de partytent. Als u de tent alleen met warm weer gebruikt of zeer beschut plaatst kunt u zelfs prima zonder partytent zijwanden. Dit scheelt weer in de huur of koopprijs.

Hoe bevestig ik partytent zijwanden?

De meeste duurdere zijwanden maken gebruik van een combinatie van klittenband en haken of touwtjes. Door het klittenband komt er geen tocht door de kieren heen. Goedkopere partytent zijwanden worden vaak bevestigd door middel van ringen en ogen. Deze hebben het risico om uit te scheuren en tochten vaak langs de randen.

partytent zijwanden e1403039590384 300x243 Partytent zijwanden, waar moet u op letten?

Partytent zijwanden voor goedkopere partytenten worden vaak vastgemaakt met ringen en ogen.

Let goed op bij wind!

Als u minder dan vier partytent zijwanden in uw partytent heeft hangen kan de wind ‘er onder komen’. Dit zorgt er voor dat uw partytent zijwanden weg kunnen vliegen, of nog erger, de hele constructie. Het komt regelmatig voor dat zeilen en soms complete partytenten over huizen heen vliegen. Het gevolg kan zijn dat deze bij een ander op de auto of zelfs op een persoon terecht komt met alle gevolgen van dien! Zorg er dan ook voor dat uw partytent zijwanden goed zijn bevestigd en dat uw tent goed is verankerd.

 

Waar kan ik partytent zijwanden krijgen?

U kunt voor uw zijwanden terecht bij de plaatselijke verhuur professional of verkoop professional, zij helpen u graag verder.