Partytent kopen, alles wat u moet weten.

Een partytent kopen lijkt heel eenvoudig. Veel mensen gaan simpelweg naar de dichtstbijzijnde retailer en kopen de eerste de beste partytent die ze zien. De ervaring leert echter dat het belangrijk is om op een aantal punten te letten voor u de keuze maakt welke partytent u wilt kopen. Op deze pagina vindt u de belangrijkste punten waar u op moet letten bij aanschaf van een partytent. Wilt u meer weten over partytent huren of over zijwanden? Kijk dan op de partytent huren en partytent zijwanden pagina’s.

1) Let bij het partytent kopen op de poten

Voor u op aanschaffen overgaat is het belangrijk dat u de juiste afmetingen heeft bepaald. Vaak kunt u wel een grove inschatting maken. Houdt u bij het kopen van een kleine partytent (3 tot 4 meter maximaal) rekening met vier poten. Als u een grotere partytent gaat kopen met een zijde van bijvoorbeeld 6 meter krijgt u vaak te maken met 6 of meer poten. De poten kunt u niet afzonderlijk verplaatsen, u moet dus voor aanschaf bekijken waar deze komen te staan. Zorg er voor dat er geen muurtjes of meubilair in de weg staat en kijk voor het kopen goed op de locatie!

easy up tent 6x31 e1403033498906 300x168 Partytent kopen, alles wat u moet weten.

Let bij het partytent kopen goed op het aantal poten! Deze, wat grotere partytent, heeft zes poten.

2) Let op de gelijkheid van de vloer

Ook is het verstandig om de partytent te plaatsen op een effen vloer. Als dit niet mogelijk is moet u hier rekening mee houden bij het kopen van uw tent. Kiest u in het geval van een ongelijke vloer voor een wat duurdere tent, deze zijn vaak uitgerust met in hoogte verstelbare poten!

3) Bedenk hoe vaak u de partytent gaat gebruiken

Er zijn verschillende soorten partytenten beschikbaar. Zo kunt u een goedkope partytent kopen maar ook kunt u er voor kiezen voor de duurdere easy- up tent te gaan. Als u deze niet vaak gebruikt kunt u het beste een goedkope partytent kopen. Een goedkope tent kunt u herkennen aan de, relatief tijdrovende, constructie met buizenframes. Indien u een goedkope partytent moet opzetten moet u hier met een aantal man minstens een uur voor uittrekken. Bent u van plan om regelmatig op en af te bouwen? Dan kunt u beter een wat duurdere partytent kopen. De easy-up tenten kenmerken zich doordat ze in 3 minuten zijn op te zetten met twee man. Zo kunt u makkelijk een uur langer genieten van het mooie weer!

 

Waar kunt u het beste een partytent kopen?

U kunt op elke hoek van de straat een partytent kopen. Denkt u aan buitenwinkels en bouwmarkten. Deze tenten zijn vaak van mindere kwaliteit, kosten veel tijd om op te zetten en af te breken en zijn niet erg duurzaam. Wij raden u dan ook aan om een duurdere variant te kiezen. Zo kunt u de tent te zien als een investering waar u nog lang van kunt genieten. Indien u op zoek bent naar hoge kwaliteit tenten raden wij u aan om contact op te nemen met uw plaatselijke tenten professional. Indien u niet te veel uit wilt geven kunt u kijken op de pagina goedkope partytent kopen.